Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

ICD-11

Der er kommet en ny version af diagnoseklassifikationen (ICD-11), som er den danske version af WHO's "International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems".

Kontakt

WHO lancerede i juni 2018 den 11. reviderede version af sygdomsklassifikationen ICD-11 som optakt til præsentationen på Verdenssundhedsforsamlingen (World Health Assembly, WHA) i maj 2019, hvor den blev vedtaget af medlemslandene. WHO har udmeldt, at ICD-11 skal træde i kraft fra 1. januar 2022. 
Det er 25 år siden, at ICD-10 blev udgivet, og der har længe været behov for en tidssvarende klassifikation med indhold svarende til de videnskabelige fremskridt og nyere medicinsk praksis, der er udviklet i den mellemliggende periode.


Se nærmere på den kommende, nye version af sygdomsklassifikationen ICD-11

Læs mere om ICD-11

Fortsat udviklingsarbejde med ICD-11 og dens støtteværktøjer

Der pågår fortsat et arbejde med at udvikle klassifikationen og dens støtteværktøjer, og med at finde løsninger på de behov som medlemslandene måtte have i forbindelse med en overgang fra en tidligere version af ICD og til at implementere ICD-11.

Sundhedsdatastyrelsen afdækker betydningen af ICD-11 i Danmark

Sundhedsdatastyrelsen gik i foråret i gået i gang med en for-analyse og udredning af, hvad det vil kunne betyde i en dansk kontekst at overgå fra ICD-10 til ICD-11. Resultatet af denne analyse vil foreligge i efteråret 2019 og skal danne grundlag for beslutning om en overgang til ICD-11, herunder oversættelse, tidsperspektiv og implementeringsproces.