Telemedicin og telesundhed
Med telemedicin og telesundhed er det muligt at udvikle sundhedsvæsenet og levere sundhedsydelser på nye og mere effektive måder.
Kontakt
Borgere med for eksempel kroniske sygdomme kan ved hjælp af måleapparater, der sender data via en sikker internetforbindelse, monitoreres på afstand. Det sparer tid for borgerne, som ikke behøver møde op hos egen læge eller på sygehuset, og sundhedspersonalet kan bruge tiden på andre patienter.
Med gode resultater fra bl.a. Nordjylland er telemedicin ved at blive anset som en nyttig behandlingsform, der kan supplere eller afløse dele af den almindelige behandling af særligt kroniske patienter. Derfor er regeringen, regionerne og kommunerne blevet enige om, at man i sundhedsvæsenet skal kunne tilbyde visse typer KOL-patienter telemedicinsk behandling inden udgangen af 2019.
Telesundhed fokuserer på borgernes helbred inden, de bliver patienter. Særligt kommunerne arbejder med telesundhed gennem teknologiske løsninger, der engagerer borgerne til at kunne mestre eget helbred og deltage aktivt i egen forebyggelse, behandling og genoptræning. De teknologiske løsninger kan være nem adgang til trænings- og undervisningsmaterialer på webportaler, trænings-app’s til smartphones osv.