Kliniske kvalitetsdatabaser
Sundhedsdatastyrelsen har ansvar for at godkende kliniske kvalitetsdatabaser, som indeholder oplysninger om afgrænsede grupper af patienter og bruges til at belyse og forbedre kvaliteten i sundhedsvæsenet.
Kontakt
I Danmark er der en række regionale og landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser, som har til formål at måle kvaliteten af den sundhedsfaglige behandling og bidrage til at forbedre sundhedsvæsenets indsats og resultater.
De kliniske kvalitetsdatabaser tager udgangspunkt i det enkelte patientforløb og indsamler relevante informationer om behandlingen af nærmere afgrænsede patientgrupper med specifikke sygdomme (fx hjertesvigt, diabetes og demens) og/eller patientgrupper, der har modtaget specifikke behandlinger.
Informationerne i de kliniske kvalitetsdatabaser bliver registreret og indberettet af aktører i sundhedsvæsenet,herunder fx det sundhedsfaglige personale på de offentlige og private sygehuse.
Filer
Godkendte kliniske kvalitetsdatabaser
Lovgrundlag
De kliniske kvalitetsdatabaser har grundlag i sundhedslovens § 196 og medfølgende bekendtgørelser:
- Sundhedslovens § 196
- Bekendtgørelse om godkendelse af landsdækkende og regionale kliniske kvalitetsdatabaser
- Bekendtgørelse om indberetning til godkendte kliniske kvalitetsdatabaser og videregivelse af data til Sundhedsdatastyrelsen
- Vejledning til bekendtgørelser vedr. kliniske kvalitetsdatabaser (PDF)