Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Landsregisteret for Patologi (LRP)

Sundhedsdatastyrelsen driver og finansierer Landsregisteret for Patologi (LRP), der indeholder informationer om procedurer og diagnoser fra patologiske undersøgelser af vævs- og celleprøver.

Kontakt

Når der opstår mistanke om visse sygdomme i organer, væv eller celler hos en patient, bliver der typisk taget en prøve, som sendes til en anatomisk-patologisk undersøgelse. Efterfølgende registrerer den patologiske afdeling en lang række oplysninger om undersøgelsen til regionernes landsdækkende Patobank, og derfra overføres oplysningerne automatisk til Sundhedsdatastyrelsens Register for Patologi (LRP).

Oplysningerne i Landsregisteret for Patologi - i daglig tale kaldet for patologiregisteret - indeholder detaljerede informationer om, hvordan hver enkelt undersøgelse er udført og hvad resultatet af undersøgelsen er.

Patologiregisteret blev oprettet i 1997 som supplement til anden sygdomsregistrering med det formål at anvende data i registeret til bl.a. forebyggelse og forskning. Derudover bruges registerets data fx også som grundlag for analyser af ressourceanvendelse ved sygehusbehandling og som supplement til data i bl.a. Dødsårsagsregisteret og IVF-registeret.

Mere om patologiregisteret

Relateret indhold

Relaterede links

Sundhedsdatastyrelsens patologiregister indeholder bl.a. data fra regionernes fælles Patobank.