IVF-registeret (assisteret reproduktion)

Sundhedsdatastyrelsen indsamler data om alle fertilitetsbehandlinger udført på danske fertilitetsklinikker og samler oplysningerne i IVF-registeret.

Kontakt

Når en kvinde kommer i behandling for barnløshed, kan hun modtage forskellige typer behandlinger som fx reagensglasbehandling, microinsemination og insemination af donor eller partner sæd. Disse forskellige fertilitetsbehandlinger betegnes samlet som assisteret reproduktion.

På baggrund af lovgivning om behandling af ufrivillig barnløshed indsamler Sundhedsdatastyrelsen løbende oplysninger om alle fertilitetsbehandlinger udført på private og offentlige klinikker/vævscentre i Danmark og samler dem i IVF-registeret.

Formålet med indsamling af data er at give overblik over behandlingernes omfang ved at opgøre, hvor mange kvinder der behandles og hvilke typer behandlinger, kvinderne får. Derudover er formålet også at monitorere behandlingernes succes ved at opgøre, hvor mange behandlinger, der resulterer i fødsel og hvor mange børn, der fødes efter fertilitetsbehandling.

Mere om data IVF-registeret

Relateret indhold

Mere om IVF-behandlinger