Lægemiddeladministrationsregisteret (LAR)

Lægemiddeladministrationsregisteret er et administrativt register, der indeholder oplysninger om al salg og alle leverancer af lægemidler.

Kontakt

Tekniske og datamæssige spørgsmål
Hvis du har tekniske eller datamæssige spørgsmål til indberetningen til Lægemiddeladministrationsregisteret, kan du skrive til nedenstående mail.
E: medicinreg@sundhedsdata.dk

Indsigt i dine data
Hvis du vil søge indsigt i de oplysninger, som er registreret om dig i Lægemiddeladministrationsregisteret, kan du kontakte vores juridiske sektion.
Sådan får du indsigt i dine data

Presse
Hvis du er journalist, kan du kontakte Sundhedsdatastyrelsens pressemedarbejder.
E: sdspresse@sundhedsdata.dk

Forskning
Hvis du er forsker, kan du søge om sundhedsdata fra Lægemiddeladministrationsregisteret til din forskning hos Forskerservice.
Forskerservice

Ligesom Lægemiddelstatistikregisteret indeholder Lægemiddeladministrationsregisteret oplysninger om salg og leverancer af lægemidler, både solgt på apotek, i butikker, og når det udleveres af læge eller på sygehus. Det er kun receptpligtig medicin, der registreres.

Lægemiddeladministrationsregisteret er et administrativt register, hvilket vil sige, at det er oprettet særskilt til administrative formål, herunder for at give borgerne mulighed for at få indsigt i egne data om lægemiddeludskrivninger. Til forskel fra Lægemiddelstatistikregisteret indeholder Lægemiddeladministrationsregisteret alene medicinoplysninger for de seneste 10 år.