Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Landspatientregisteret (LPR)

Hver gang en person har været i kontakt med det danske sygehusvæsen i forbindelse med fx undersøgelser eller behandlinger, registrerer sygehusene en række oplysninger. Alle disse oplysninger samles som data i Landspatientregisteret (LPR), der administreres af Sundhedsdatastyrelsen.

Kontakt

Kristian Nielsen E: krni@sundhedsdata.dk
Erik Villadsen E: erv@sundhedsdata.dk

Når en person har været til undersøgelse eller været indlagt på et sygehus, registrerer sygehuset en række oplysninger om patientens kontakt med sygehuset til Landspatientregisteret (LPR). Oplysningerne kan eksempelvis beskrive, hvornår og hvor patienten er blevet indlagt eller kan beskrive patientens diagnoser, undersøgelser, behandlinger, operationer m.m.

Landspatientregisteret er således et meget omfattende register, og det gør data fra registeret brugbare i mange forskellige sammenhænge.

Data fra LPR bliver fx brugt:

  • som datagrundlag for flere af De nationale sundhedsregistre
  • i forbindelse med forskning inden for sundhedsområdet
  • til overvågning af sygdomme og behandlinger
  • til at følge aktiviteten på de enkelte sygehuse
  • til at opgøre det samlede sygehusforbrug for regioner og kommuner

Sundhedsdatastyrelsen og Landspatientregisteret

Landspatientregisteret bliver administreret af Sundhedsdatastyrelsen, som har ansvaret for driften og udviklingen af registeret.

Derudover sørger Sundhedsdatastyrelsen for registreringssystemer m.m., så data fra sygehusenes patientregistreringer kan komme ind i registeret og sørger for at data i registeret bliver lagt til rette, så data kan komme ud af registeret og blive brugt til analyser, forskning m.v.

Mere om Landspatientregisteret

LPR-data på eSundhed.dk

På eSundhed.dk kan du trække forskellige sundhedsdata fra Landspatientregisteret.