Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Livstestamenteregisteret

I Livstestamenteregisteret har borgere kunnet registrere deres ønsker for behandling indtil den 1. januar 2019. Fra 1. januar 2019 er Livstestamentet afløst af det nye Behandlingstestamente, og dermed kan man ikke oprette nye Livstestamenter. Livstestamenterne er dog stadigt gældende, og man kan som borger stadig ændre eller tilbagekalde eksisterende Livstestamenter.

Kontakt

Generelle spørgsmål til Livstestamenteregistere: E: sikkerpost_lob@sundhedsdata.dk T: 4035 9766
Support

Hverdage: 10 - 14

E: servicedesk@sundhedsdata.dk T: 3268 3900
I Livstestamentet har borgeren kunnet bestemme, at de ikke ønsker yderligere behandling der forlænger livet, hvis døden er uafvendelig. Sundhedspersonalet skal altid undersøge om borgeren har registreret sin holdning i et Livstestamente.
Borgeren har desuden kunnet registrere i Livstestamentet, at de ikke ønsker at blive behandlet for at forlænge livet, hvis sygdommen har medført så svær invaliditet, at de varigt vil være ude af stand til at tage vare på sig selv, og der ikke er håb om bedring. Sundhedspersonale på sygehuse, plejehjem osv. kan slå op i Livstestamenteregisteret og se, om en patient har skrevet Livstestamente, hvis det skulle blive aktuelt.
Et Livstestamente træder først i kraft, hvis når sundhedspersonalet og pårørende ikke længere kan komme i kontakt med borgeren og aldrig vil kunne komme det igen. Et Livstestamente giver ikke mulighed for aktiv dødshjælp.
Den 1. januar 2019 trådte et nyt Behandlingstestamente i kraft, der erstatter Livstestamentet. Behandlingstestamentet er en udvidelse af Livstestamentet.
Man kan derfor ikke længere oprette et nyt Livstestamente. Hvis man har oprettet et Livstestamente før 1. januar 2019 vil det dog stadig være gældende, og man kan som borger stadig rette i det og slette Livstestamentet.
Ændring eller tilbagekaldelse af eksisterende Livstestamenter
Hvis du skulle fortryde dit Livstestamente kan dit testamente ændres eller tilbagekaldes på www.sundhed.dk eller ved skriftlig henvendelse til registret.
Hvis du kommer i en situation, hvor det er aktuelt, kan du også tilbagekalde testamentet over for det sundhedspersonale, der behandler dig.
Det kan også være en god ide, at fortælle din familie om din beslutning. Situationen kan ellers være svær for dine pårørende, hvis den pludselig opstår. Det kan også være en god ide at tale med din læge om din beslutning.
Du kan ændre eller tilbagekalde dit Livstestamente på sundhed.dk ved at følge dette link: sundhed.dk/borger/min-side/mine-registreringer/livstestamente 
Du kan også tilbagekalde eller ændre dit Livstestamente ved at udfylde blanketten herunder. Den underskrevne papirblanket med afkrydsning(er) lægges i kuvert og sendes til: Livstestamenteregistret Sundhedsdatastyrelsen Ørestads Boulevard 5 2300 København S

Links