Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Livstestamenteregisteret

I Livstestamenteregisteret kan borgere registrere deres ønsker for behandling, hvis de ligger for døden og ikke selv kan give besked. Livstestamentet oprettes på Sundhed.dk af borgeren selv.

Kontakt

Generelle spørgsmål til Livstestamenteregistere: E: sikkerpost_lob@sundhedsdata.dk T: 4035 9766
Support (FMK-Online)

Hverdage: 9-15

E: servicedesk@sundhedsdata.dk T: 3268 3900

Livstestamentet udfyldes af borgeren selv på sundhed.dk. I Livstestamentet kan borgeren bestemme, at de ikke ønsker yderligere behandling der forlænger livet, hvis døden er uafvendelig. Sundhedspersonalet skal altid undersøge om borgeren har registreret sin holdning i et Livstestamente.

Borgeren kan desuden registrere i Livstestamentet, at de ikke ønsker at blive behandlet for at forlænge livet, hvis sygdommen har medført så svær invaliditet, at de varigt vil være ude af stand til at tage vare på sig selv, og der ikke er håb om bedring. Sundhedspersonale på sygehuse, plejehjem osv. Kan slå op i Livstestamenteregisteret og se, om en patient har skrevet Livstestamente, hvis det skulle blive aktuelt.

Et Livstestamente træder først i kraft, hvis når sundhedspersonalet og pårørende ikke længere kan komme i kontakt med borgeren og aldrig vil kunne komme det igen.

Et Livstestamente giver ikke mulighed for aktiv dødshjælp. Fra 1. januar 2019 træder et nyt Behandlingstestamente i kraft, der erstatter Livstestamentet.

Behandlingstestamentet er en udvidelse af Livstestamentet.

Hvis man har oprettet et Livstestamente før 1. januar 2019 vil det dog stadig være gældende, og borgeren kan stadig rette i det og slette Livstestamentet.

Links