Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Aktuel status og overblik for FMK

Fælles Medicinkort er et stort og bredt program med mange parallelle aktiviteter. På denne side finder du aktuel status, fakta og planer på hovedområderne i programmet.

Kontakt

Support Hverdage kl. 9 -15 E: servicedesk@sundhedsdata.dk T: 3268 3900
Åse Grønborg Sørensen Klinisk koordinator E: aags@sundhedsdata.dk T: 3268 9102
Lars Seidelin Knutsson Program leder E: lskt@sundhedsdata.dk T: 3268 9190

Bølgeplan og status

FMK programmet blev igangsat i 2009 via en ABT-bevilling. Programmets oprindelige mål var udvikling af en central FMK-løsning, med efterfølgende integration i alle lokale løsninger hos de praktiserende læger, på hospitalerne og i hjemmeplejen. Herefter fulgte implementering og mål om fuld anvendelse i de pågældende områder.

FMK er i dag implementeret hos de praktiserende læger og på hospitalerne. 92 % af kommunerne har i dag implementeret FMK i deres systemer og der forventes, at alle kommuner i løbet af 2016 vil have implementeret FMK.

Følg kommunernes implementering af FMK 

FMK programmet følger op på udbredelsen og anvendelsen af FMK i hele sundhedsvæsenet, i et FMK Danmarkskort.

Se udbredelsen af FMK på kort (PDF) 

Handlingsplan

Fælles Medicinkort indeholder en bred vifte af aktiviteter, for at nå fuld og korrekt anvendelse af FMK i hele sundhedsvæsenet. Aktiviteterne er opsummeret i en handlingsplan, som er forankret i FMK styregruppen og rapporteres til den nationale bestyrelse for Sundheds-it.

Læs mere om handlingsplanen (PDF)

FMK Roadmap

FMK roadmap giver et overblik over de planlagte centrale idriftsættelser af nye FMK snitflader samt lukning af gamle FMK snitflader. I roadmappet ses også frist for ibrugtagning af ny FMK funktionalitet i de lokale FMK løsninger. FMK roadmappet blev godkendt d. 21. november 2016 i FMK Programstyregruppe.

FMK Roadmap (PDF)

Faktaark

Fælles Medicinkort er en online løsning, som anvendes af landets sundhedspersonale i behandlingssituationer, hvor det er relevant at have et fuldt overblik over patientens aktuelle medicinforbrug. Af denne grund er høj tilgængelighed og højt sikkerhedsniveau en grundlæggende forudsætning, for en stabil og sikker it-løsning. Faktaarket giver et overblik over hovedområderne i Fælles Medicinkort på disse områder. 

Se faktaark over hovedområder i FMK (PDF)