Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Spørgsmål og svar om Det Danske Vaccinationsregister

Spørgsmål og svar om Det Danske Vaccinationsregister til sundhedspersoner hvor du kan søge svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål.

 

Spørgsmål & Svar om DDV

 • Hvordan får jeg adgang til vaccinationsregistret?

  Sundhedspersoner har adgang til borgernes vaccinationskort via eget it-system eller via FMK-online.dk, hvor der er et separat faneblad til vaccinationsoplysninger.

  Borgeren har adgang til sit vaccinationskort på Sundhed.dk ved at logge på ’Mit medicinkort’, via FMK-online eller via app’en Min Læge.


 • Hvilke vaccinationer er registreret i vaccinationsregisteret?

  Siden 1996 er alle vacciner, som er betalt af sygesikringen blevet registreret i Vaccinationsregistret og fremgår af vaccinationskortet. Vaccinationer givet på sygehuset, udlandsvaccinationer og andre vaccinationer, som borgeren selv har betalt for, er først registreret i registret fra 2015. Borgeren har mulighed for selv at registrere vacciner på vaccinationskortet.

  Vaccinationsregistret indeholder også oplysninger om vacciner, der er udskrevet på recept på borgerens CPR-nummer og afhentet på apoteket fra 2006 og fremefter.

  Fra d. 15. november 2015 har alle læger pligt til at indberette alle givne vaccinationer i vaccinationsregistret.

 • Hvilke vaccinationer skal indberettes til vaccinationsregistret?

  De vaccinationer som indberettes til sygesikringen er primært børnevaccinationer og influenzavaccinationer givet til risikogrupper og personer på 65 år og derover. Det betyder, at vaccinationer givet på sygehuset, rejsevaccinationer og lignende ikke indberettes til sygesikringen og derfor heller ikke umiddelbart vil fremgå af vaccinationskortet.

  I de tilfælde hvor der er anvendt immunglobulin hos en patient eller en patient er blevet desensibiliseret med allergivacciner, skal hverken allergivacciner eller immunglobulin registreres i DDV, da disse produkter ikke er vacciner i traditionel forstand.

  Læger er ikke forpligtet til at oprette vaccinationer tilbage i tid, men det vil forbedre borgerenes og andre sundhedspersoners overblik.

  Fra d. 15. november 2015 har alle læger pligt til at indberette alle givne vaccinationer i vaccinationsregistret.

 • Hvem kan få adgang til vaccinationsregistret?

  Den læge eller anden sundhedsperson, som har en borger i behandling, og hvor vaccinationsoplysningerne er relevante for at sikre kvaliteten af behandlingen, har lov til at fortage opslag på vaccinationskortet.

  Alle handlinger som foretages i vaccinationsregistret bliver logget.

  Bekendtgørelsen om adgang til og registrering m.v. af lægemiddel- og vaccinationsoplysninger

 • Kan jeg rette fejl i vaccinationsregistret?

  Sundhedspersoner kan rette i oplysningerne. Borgeren kan rette i de oplysninger, som vedkommende selv har indtastet, og som endnu ikke er godkendt af en læge.

  Eksempler på fejl på vaccinationskortet kan fx være vaccinationer på borgerens vaccinationskort, som vedkommende ikke har modtaget. Dette skyldes, at Sygesikringsdata omkring vaccinationer overføres direkte til vaccinationsregisteret. Hvis lægen har indberettet flere vaccinationer på en person fx moderen, men som reelt er givet til flere personer fx hendes børn, vil alle vaccinationer fremgå af moders vaccinationskort.

 • Hvilke muligheder har jeg i vaccinationsregistret?

  Du kan:

  • se vaccinationer borgeren har fået siden d. 15. november 2015.
  • se vaccinationer borgeren har fået, som er afregnet med sygesikringen siden 1996 eller udleveret på recept fra 2006
  • registrere borgerens vaccinationer-oprette en enkelt planlagt vaccination
  • oprette et vaccinationsforløb for en borger.
 • Hvad er et vaccinationsforløb?

  Det er muligt at tilmelde en borger et vaccinationsforløb fx børnevaccinationsforløb, Havrix-forløb osv. ved at klikke på 'Tilmeld vaccinationsforløb'. Når man tilmelder en borger et vaccinationsforløb, vil der blive vist en plan for fremtidige vaccinationer i dette forløb hvor der foreslås dato for næste vaccination. Hvis en af vaccinationerne bliver givet forsinket, vil dato for fremtidige vaccination rykke under hensyntagen til minimumsintervaller i serien.

 • Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan finde den vaccine, jeg lige har givet i Vaccinationsregisteret?
  Ofte skyldes dette, at stamdata i det lokale læge/praksissystem ikke er blevet opdateret. Som regel er løsningen på dette at tage kontakt til udbyderen af læge/praksissystemet.

Mere information

Du kan finde mere information på Statens Serum Instituts hjemmeside, hvor du kan læse mere om fx: