Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Baggrund for programmet

Program for et samlet patientoverblik er etableret på baggrund af de behov og udfordringer, som blev beskrevet i afklaringsprojektet ’Digital understøttelse af komplekse, tværgående patientforløb’.

Kontakt

"Jeg har ikke overblik over mit sygdomsforløb og føler heller ikke, andre har det."

Patient

Behandlingsforløb kan føles uoverskuelige for patienter og pårørende. Det går især galt i forhold til deling af oplysninger ved skift fra en sektor til den anden fx ved udskrivelse eller behandling i hjemmet, som figuren herunder viser det:

Her går det galt med deling af oplysninger

Dette giver især udfordringer for de mange mennesker i Danmark – f.eks. ældre borgere – der har en eller flere kroniske sygdomme og mange sundhedspersoner i netværket omkring dem fra forskellige organisationer. For at dette netværk om og med patienten kan arbejde bedst muligt sammen er det vigtigt, at de relevante oplysninger deles, så man har adgang til dem, når der er brug for dem.

Udfordringerne for denne patientgruppe og de løsninger i forhold til datadeling, der kan forbedre samarbejdet og overblikket er beskrevet i afklaringsprojekt ’Digital understøttelse af komplekse, tværgående patientforløb’.

Læs mere om afklaringsprojektet