Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Information til patienter og pårørende

Som patient eller pårørende i pilotafprøvningsområdet kan du afprøve løsningerne hjemmefra, når du forsøger at danne dig et overblik over dit behandlingsforløb, eller når du skal forberede dig til et konkret besøg ved en sundhedsperson.

Kontakt

Pilotafprøvningen gennemføres i samarbejde med Region Nordjylland, Region Midtjylland, Aarhus- og Frederikshavn kommune samt udvalgte lægepraksisser. Du skal derfor bo i dette område, hvis der skal være data i løsningen.

Hvis du vil være med i afprøvningen, kan du tilgå løsningerne via sundhed.dk ved at logge ind med NemID.

På sundhed.dk kan du under Aftaler få et overblik over dine aftaler med hospitalet og kommunen, hvor aftalerne vedrører sundhedsområdet, samt din egen læge.
Under Stamkort kan du indtaste stamkort oplysninger om dig selv.

Gå til Aftaler på sundhed.dk
Gå til Stamkort på sundhed.dk

Ved at supplere stamkortoplysningerne gennem egen indtastning, kan du eller dine pårørende hjælpe sundhedspersoner med at få bedre informationer om dig som patient. Det kan fx være registrering af dine pårørende eller midlertidig adresse.  

Pårørende skal bruge en fuldmagt for at kunne tilgå oplysningerne

Pårørende skal bruge en fuldmagt for at kunne tilgå oplysningerne. På sundhed.dk er der mulighed for både at give og anmode om en digital fuldmagt, og en fuldmagt kan til enhver tid trækkes tilbage. Der er to muligheder for at få en digital fuldmagt på sundhed.dk:

  • Patienten kan give en pårørende fuldmagt til oplysningerne via sundhed.dk
  • Der kan anmodes om at få fuldmagt til en pårørendes oplysninger. Når du anmoder om en fuldmagt, sendes et brev fra Digitaliseringsstyrelsen til den, du ønsker fuldmagt for. Brevet skal underskrives og sendes retur, hvorefter fuldmagten bliver aktiveret.

Læs mere om hvordan du kan give eller anmode om en fuldmagt på sundhed.dk 

Patienter har mulighed for at spærre for deling af deres oplysninger i Aftaler samt Planer og Indsatser

Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger vedr. Aftaler samt Planer og Indsatser deles, er det muligt at spærre for deling af dine oplysninger i disse systemer. Spærringen aktiveres på sundhed.dk, hvor du kan spærre for:

  • Bestemte sundhedspersoners adgang til dine oplysninger
  • Delingen af dine oplysninger fra bestemte behandlingssteder
  • Generel spærring for deling af dine oplysninger for en bestemt periode

Du kan til enhver tid fjerne tidligere oprettede spærringer.
Læs mere om hvordan du kan spærre for deling af dine oplysninger på sundhed.dk

Hjælp os med at forbedre løsningerne

Hvis du vil hjælpe os med at forbedre løsningerne, kan du følge linket under løsningerne på sundhed.dk og besvare det elektroniske spørgeskema.