Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Analyser om medicinsk cannabis

Sundhedsdatastyrelsen udarbejder analyser om forbruget af medicinsk cannabis.

Medicinsk cannabis omfatter lægemidler og produkter med ATC-koderne A04AD10 (dronabinol), A04AD11 (nabilon), N02BG10 (cannabinoider) samt N03AX24 (cannabidiol).

Lægemidler og produkter indeholdende medicinsk cannabis kan være hhv. markedsførte lægemidler, lægemidler på udleveringstilladelse, magistrelt fremstillede lægemidler eller produkter omfattet af medicinsk cannabis forsøgsordning.

Medicinsk cannabis forsøgsordning trådte i kraft den 1. januar 2018, og er en 4-årig forsøgsordning, som giver læger mulighed for lovligt at ordinere produkter indeholdende medicinsk cannabis, såfremt cannabisprodukterne er omfattet af forsøgsordningen.

Analyser fra Sundhedsdatastyrelsen vedrørende medicinsk cannabis vil være afgrænset forskelligt med hensyn til produkter/varenumre afhængig af formålet for den specifikke analyse.

OBS: Antal brugere af magistelle cannabisprodukter og antal recepter for disse har været underestimeret i de tidligere kvartalsvise monitoreringer af cannabisprodukter for perioden 1. kvartal 2018-1. kvartal 2019. Dette skyldes, at der i opgørelserne ikke har været medtaget al salg af disse produkter.