Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Kvartalets medicinsalg: MedicinForbrug Overblik og Indblik

Sundhedsdatastyrelsen følger forbruget af lægemidler og offentliggør løbende opgørelser med kvartalstal fra Lægemiddelstatistikregisteret, der kommenterer på udviklingen i salget af lægemidler i primærsektoren.

Kontakt

Lægemiddelstatistik E: medicindata@sundhedsdata.dk

Sundhedsdatastyrelsen udgiver hvert kvartal opgørelser fra Lægemiddelstatistikregisteret, som fx belyser ændringer i omsætning, mængdesalg, priser eller nye lægemidler/lægemiddelgrupper.

Kvartalstallene omfatter lægemidler solgt i primærsektoren og dækker ikke sygehusforbrug og håndkøbslægemidler, der må sælges uden for apotek.

MedicinForbrug - Overblik

Tidligere har Sundhedsdatastyrelsen udgivet kvartalsopgørelsen 'Trends i salget af apoteksforbeholdt medicin'. Denne opgørelse er i 2015 blevet erstattet af 'MedicinForbrug - Overblik', som kort beskriver salget af udvalgte lægemidler i det senest opgjorte kvartal.

MedicinForbrug - Indblik

Ud over det kvartalsvise overblik offentliggør Sundhedsdatastyrelsen også supplerende mini-analyser, kaldet  'MedicinForbrug - Indblik', der en eller flere gange pr. kvartal sætter fokus på salget af et enkelt lægemiddel/lægemiddelgruppe.

Filer

Seneste MedicinForbrug Overblik og Indblik

MedicinForbrug Overblik: 3. kvartal 2017

MedicinForbrug - Indblik 2017: Færre børn får antidepressiv medicin i 2016 (PDF)

MedicinForbrug - Indblik 2017: Laveste antal brugere af antidepressiv medicin de seneste 10 år (PDF)

MedicinForbrug - Indblik 2017: Færre starter i behandling med antidepressiv medicin (PDF)

Find data om medicinforbruget på eSundhed.dk

Hvis du har brug for at finde kvartalstal for omsætning, mængdesalg og pris pr. DDD for alle apoteksforbeholdte lægemidler, kan du også trække data på eSundhed.dk.

Se tal om medicinforbruget på eSundhed.dk

Relateret indhold