Der er i perioden maj 2016 - februar 2017 beregnet en endelig business case for landsdækkende udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL.
Business casen baserer sig primært på forskningsdata fra storskalaprojektet TeleCare Nord. I projektet er borgere med KOL blevet tilbudt selv at varetage måling af vitale værdier som blodtryk, vægt og iltmætning i eget hjem. Sundhedsfagligt personale i kommunen har fulgt op og sørget for hurtig indsats, hvis borgerens tilstand var i forværring.
Gevinsterne, som fremgår af business casen, bunder hovedsageligt i telemedicinens forebyggende effekter for borgere med KOL – særligt i form af et fald i indlæggelser og en reduktion i praktisk hjælp og pleje i kommunerne. Derudover er der et mindre fald i ambulante konsultationer og konsultationer i almen praksis.
Udgifterne består primært i indkøb og løbende udskiftning af det telemedicinske udstyr til borgerne samt en ekstraopgave i kommunerne med at monitorere borgernes data. Dertil kommer udgifter til projektledelse, undervisning af plejepersonale, oplæring af borgere med KOL, driftsledelse, udvikling i medicinforbrug og en stigning i kommunale sygeplejeindsatser.
Læs forord til business casen
Læs den genberegnede business case