Medicinkortet

I Medicinkortet kan du få overblik over din aktuelle medicin og recepter, se, hvor mange udleveringer du har tilbage, og anmode din læge om receptfornyelse.

I Medicinkortet får du overblik over dine aktuelle recepter samt recepter fra de sidste 2 år. Du kan bl.a. se følgende oplysninger om den medicin, som lægen har udskrevet til dig:

  • Navnet på medicinen
  • Hvor meget du skal tage (dosering) og hvorfor (årsag) 
  • Hvornår du skal begynde at tage medicinen (startdato)
  • Hvornår du skal stoppe med at tage medicinen (slutdato),

Det er den læge, der har dig i behandling, som ordinerer din medicin, udskriver recepter og opdaterer dit medicinkort. Det kan være din egen læge, tandlæge, en speciallæge eller en læge på sygehuset. Medicinkortet sikrer, at sundhedspersonale, som er involveret i din behandling, altid har en opdateret oversigt over dine recepter og medicin. Det reducerer sandsynligheden for medicineringsfejl og øger patientsikkerheden.

Du har adgang til Medicinkortet via sundhed.dk eller via appen Medicinkortet.

Gå til Medicinkortet på sundhed.dk

App

Medicinoplysninger på din mobil

Du kan se dine medicinoplysninger fra Medicinkortet i:

  • MinSundhed-appen
  • Min Læge-appen

Fælles Medicinkort

Medicinkortet omtales også nogen gange som det Fælles Medicinkort. Hvor Medicinkortet er dit personlige medicinkort med overblik over dine recepter og medicinordinationer, er Fælles Medicinkort navnet på den løsning, der samler og gemmer alle danskeres medicinoplysninger i en central database hos Sundhedsdatastyrelsen.

Det betyder, at praktiserende læger, tandlæger, speciallæger og sygehuslæger kan opdatere dit medicinkort, og at oplysningerne kan deles mellem sundhedspersonale, når det er relevant for din behandling.

Læs om Fælles Medicinkort for fagpersoner

Værd at vide om Medicinkortet

Din adgang til Medicinkortet er personlig. Ud over dig selv har din læge, tandlæge, speciallæger, sygehuslæger, sygeplejersker, og hjemmeplejen adgang til dine medicinoplysninger og kan tilgå dem, hvis det er relevant for din behandling. Apoteket har adgang til dine recepter, så de kan udlevere din receptpligtige medicin.

I ’Min Log’ på sundhed.dk kan du se, hvem der har åbnet dit medicinkort. I forbindelse med din behandling på eksempelvis sygehuset har de ret til at se dine medicinoplysninger, når det er nødvendigt for behandlingen. Når du køber medicin på apoteket, har apotekspersonalet adgang til at se dine recepter. Hvis du giver samtykke, må apoteket orientere sig i dit medicinkort.

Du kan se dit barns medicinkort, hvis barnet er under 15 år, og du har forældremyndigheden over barnet.

Når dit barn fylder 15 år, får dit barn selv adgang til sit medicinkort med MitID. Herefter har du ikke længere adgang til dit barns medicinkort.

Hvis du ønsker at give fx en pårørende eller støtteperson adgang til dit medicinkort, kan du give vedkommende en fuldmagt til digital selvbetjening. Du kan vælge at give enten handlingsfuldmagt eller læseadgang. Fuldmagten gives via Digital Fuldmagt på borger.dk.

Læs mere om Digital Fuldmagt på borger.dk

Sådan bruger du din fuldmagt til en andens medicinkort

Hvis du i 'Min Log' på sundhed.dk finder opslag, som du mener, er uberettiget, kan du anmelde det ved at udfylde nedenstående blanket og sende den digitalt til Sundhedsdatastyrelsen via borger.dk:

Blanket til anmeldelse af muligt uberettiget opslag i Medicinkortet

Hvis du er fritaget for digital post, skal du i stedet printe den nedenstående blanket ud, udfylde den og sende den til Sundhedsdatastyrelsen via fysisk post til Sundhedsdatastyrelsen, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S.

Blanket til anmeldelse af muligt uberettiget opslag i Medicinkortet - fritaget for digital post

Hvis du ønsker at skjule medicinoplysninger i dit medicinkort, kan du privatmarkere dem på sundhed.dk. Hvis du privatmarkerer din medicin, vil sundhedspersonalet ikke længere kunne se medicinoplysningerne, når de slår op i dit medicinkort, de vil i stedet kunne se, at der er skjulte medicinoplysninger.

I en behandlingssituation kan du give samtykke, hvis du alligevel ønsker at give en læge eller sygeplejerske adgang til privatmarkerede medicinoplysninger. I en akut behandlingssituation fx hvis du bliver indlagt i bevidstløs tilstand, har sundhedspersonalet mulighed for at få adgang til privatmarkerede medicinoplysninger.

Hvis du finder fejl i dit medicinkort eller er i tvivl om, hvorvidt dine medicinoplysninger er korrekte, skal du henvende dig til den læge, der har udskrevet medicinen. Disse detaljer kan du finde i dit medicinkort.

Hvis du finder forkerte informationer om køb af medicin, skal du kontakte det apotek, hvor medicinen er købt.

Hvis lægen eller apoteket ikke kan rette oplysningerne, eller hvis du har du mistanke om, at en anden har misbrugt dit CPR-nummer til at få udskrevet medicin, skal du melde det til Sundhedsdatastyrelsen. Udfyld blanketten og tro- og loveerklæringen nedenfor, og sende dem til Sundhedsdatastyrelsen via Digital Post:

Blanket til henvendelse om forkerte oplysninger i Medicinkortet

Tro- og loveerklæring om ordination

Hvis du er fritaget for digital post, skal du i stedet printe den nedenstående blanket og tro- og loveerklæring ud, udfylde den og sende den til Sundhedsdatastyrelsen via fysisk post til:

Sundhedsdatastyrelsen
Ørestads Boulevard 5
2300 København S.

Blanket til henvendelse om forkerte oplysninger i Medicinkortet – fritaget for Digital Post

Tro- og loveerklæring om ordination – fritaget for Digital Post

Baggrund

Medicinkortet er udviklet og implementeret af Sundhedsdatastyrelsen i samarbejde med Danske Regioner, Praktiserende Lægers Organisation, Kommunernes Landsforening, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Sundhedsstyrelsen og MedCom. Sundhedsdatastyrelsen er dataansvarlig myndighed for Medicinkortet og har ansvaret for vedligeholdelse og udvikling af løsningen.

Kontakt

Support på Medicinkortet
Kontakt sundhed.dk