Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Før du søger om data

Før du indsender din ansøgning om data til et projekt, skal du have de nødvendige tilladelser og godkendelser. Hvis du skal arbejde på Forskermaskinen, kan du ansøge om autorisation og få oprettet brugere inden du ansøger om et projekt.

Kontakt

Forskerservice Mandag til fredag:  9.30 - 12.00 E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 3268 5116

Registre og dokumentation

Inden du ansøger om data til et projekt, er det vigtigt, at du har et godt overblik over, hvilke data du har brug for. Med ansøgningen skal der indsendes en udtræksbeskrivelse, som skal specificere hvilke data du har behov for og hvordan din population skal defineres.
Se mere om registre og dokumentation

Godkendelser og tilladelser

Både når du søger om data på Forskermaskinen eller som fysisk levering, er det vigtigt, at dine tilladelser til gennemførsel af projektet er på plads. Når vi modtager en ansøgning om data, gennemgår vi som det første, om alle tilladelser og godkendelser til det konkrete projekt er indsendt sammen med ansøgningen.
Se hvilke tilladelser og godkendelser du skal sende med din ansøgning

Ansøg om autorisation

Når du skal have et oprettet et projekt på Forskermaskinen, skal du arbejde under en autorisation. Det er muligt, at ansøge om at blive autoriseret inden du søger om at få oprettet et projekt, så du på den måde kan spare tid når projektansøgningen er indsendt.
Se mere om autorisation og hvordan I søger

Få oprettet brugere under autorisationen

For at arbejde på et projekt på Forskermaskinen, skal du oprettes som bruger. Når din institution er blevet autoriseret, er det muligt at få oprettet brugere, som kan arbejde på projekter under autorisationen.
Se mere om oprettelse af brugere og hvordan I søger