Ansøg om data

Du kan ansøge om at få data fra de nationale sundhedsregistre, hvis du er forsker og skal bruge data til dit forskningsprojekt.

Kontakt

Forskerservice Mandag til fredag:  9.30 - 12.00 E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 4035 7909

Når du skal ansøge om data fra Forskerservice, skal du søge via vores online ansøgningsskema. Der er to ansøgningsskemaer – ét for ansøgning om data via Forskermaskinen og ét for ansøgning om levering til andet databehandlingssted.

Hvis du allerede har adgang til data på Forskermaskinen eller løbende får data leveret til et andet databehandlingssted, og ønsker du at tilføje data til dit projekt eller ændre dataadgangen, skal du kontakte os gennem vores henvendelsesformular. 

Se mere om henvendelsesformularen

Ansøg om data på Forskermaskinen

Ansøgningsskema til Forskermaskinen

Adgang til data på Forskermaskinen kræver at dit forskningsmiljø er autoriseret hos Sundhedsdatastyrelsen. Har dit forskningsmiljø ikke en autorisation, skal du sammen med ansøgningen om dataadgang søge om, at dit forskningsmiljø bliver autoriseret.
Læs om autorisationsansøgning

Ansøg om data til andet databehandlingssted end Forskermaskinen

Ansøgningsskema til andet databehandlingssted

Forskerservice modtager og behandler andre typer af ansøgninger end data via Forskermaskinen. Skal du ansøge om én af nedenstående muligheder, skal du bruge dette skema til ansøgning.

  • Kontaktoplysninger
  • Data til Danmarks Statistik
  • Data fra LMDB hos Danmarks statistik
  • CPR-populationsudtræk
  • Genanvendelse eller videregivelse af data
  • Dødsattester til forskning
  • Statistikudtræk

Manglende kvittering ved ansøgning om data

Hvis den projektansvarlige ikke modtager en kvittering på e-mail, når I sender en ansøgning, skal vi bede jer tjekke, om kvitteringen ligger i et spamfilter eller i uønsket e-mail. Har I ikke modtaget en kvittering på e-mail, så skriv til os på forskerservice@sundhedsdata.dk.

Oversigt over et ansøgningsforløb

  • Når du har indsendt en ansøgning via online ansøgningsskema, skal din ansøgning igennem forskellige faser, inden du kan få adgang til data.
  • Når din sag er påbegyndt, vil det så vidt muligt være samme person, der tager den igennem den indledende sagsbehandling og den videre afklaring af dine dataudtræk.
  • Forskerservice har i øjeblikket forlænget ventetid på sagsbehandling. Du kan følge status på din ansøgning her på hjemmesiden. I vores nyhedsbrev oplyser vi den gennemsnitlige sagsbehandlingstid.

Se status på din ansøgning
Tilmeld dig Forskerservices nyhedsbrev

Se mere om leveringstider og definitionen af arbejdsdage
Ansøgningsflow ved ansøgning om data på Forskermaskinen (PDF) 

Muligheder for adgang til data