Høremappen 2.0
Udover at kunne genbruge audiologiske undersøgelsesdata er der også et stort ønske om at kunne sikre en bedre udnyttelse af behandlingskapaciteten på høreområdet. Det kunne fx være ved hjælp af en ny visitationsmodel med digital understøttelse af fjernvisitation som supplement til den nuværende konsultationsbaserede visitation.
’Høreområdet i fremtiden’ afprøvede med succes en sådan digital visitationsmodel i pilotprojektet InHEAR.
Læs om den digitale visitationsmodel
På baggrund af det tidligere projekt har Danske Regioners sundhedsdirektørkreds nedsat en tværregional styregruppe med repræsentanter fra hver region, der skal planlægge og gennemføre en pilotafprøvning og implementering af digital visitation til behandling for høretab med opkobling til den nationale digitale infrastruktur på høreområdet – Høremappen.
Udvikling af konceptet Digital Visitation ledes af Region Nordjylland, og Sundhedsdatastyrelsen deltager i den tværregionale styregruppe. I den forbindelse afdækkes det, hvordan Høremappen 2.0 teknisk kan understøtte datadeling og visitering.
Sundhedsdirektørkredsen forventes at træffe beslutning om den videre udrulning af Digital Visitation i 2025, hvor udvikling og udrulning af Høremappen 2.0 er en væsentlig forudsætning.
Høremappen 3.0
Det er visionen, at Høremappen med tiden kan udvides til version 3.0, der kan understøtte andre og flere typer af behandlinger på høreområdet. Gennem dialog med forskellige aktører er det blevet tydeligt, at der netop er mange ønsker og visioner for Høremappen.
Det kunne eksempelvis være deling af indstillinger af høreapparatet, implanterbareløsninger, oversigt over høretekniske hjælpemidler, tinnitusmålinger, 3D-skanninger af propper, REM-målinger eller oplysninger, om hvor borgeren skal henvende sig ud fra, hvor borgeren befinder sig i behandlingsforløbet – et såkaldt høreunivers.