Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Organdonorregisteret

Organdonorregisteret giver borgere mulighed for at angive deres ønsker til organdonation. Målet med Organdonorregisteret er at sikre, at borgerens holdning er kendt, så den kan respekteres i tilfælde af hjernedød.

Kontakt

Spørgsmål til Organdonorregisteret: E: sikkerpost_lob@sundhedsdata.dk
Telefontid:

Mandag: 9-12
Tirsdag:  9-12
Onsdag: 9-15
Torsdag: 9-15
Fredag:   9-12

T: 4035 9766
Support

Hverdage: 10 - 14

E: servicedesk@sundhedsdata.dk T: 3268 3900

I Danmark kan organer kun bruges til transplantation, hvis afdøde selv, eller deres pårørende, har givet tilladelse hertil. Alle over 18 år kan selv bestemme, om de vil tillade transplantation af deres organer i tilfælde af hjernedød. Hvis de nærmeste ikke kender borgerens holdning, kan det være vanskeligt for dem at tage stilling. Ikke mindst i en situation, der i forvejen er meget svær. Hvis borgeren ikke har taget stilling eller har undladt at meddele sin beslutning skriftligt eller mundtligt, er det op til de pårørende at sige ja eller nej. 1. juli 2019 blev det muligt for 15-17 årige at tilmelde sig organdonorregistret. En tilladelse til organdonation for 15-17 årige kræver dog altid forældremyndighedens samtykke.

Organdonorregistreringen udfyldes af borgeren selv på sundhed.dk. Her kan borgeren også slette og rette de indtastede oplysninger. Man kan tilmelde sig Organdonorregistret, hvis man er fyldt 15 år og har et dansk CPR nr. Borgere kan også tilmelde sig registret ved indsendelse af udfyldt papirblanket. 

Transplantationskoordinatorer kan som de eneste sundhedsfaglige tilgå oplysningerne via FMK Online.

Links